Grapefruit krab salade


Meng alle benodigdheden, behalve de pinda's, koriander en lente-uitjes, in een grote schaal. Licht gekoeld opdienen.
Garneren met de pinda's, koriander en lente-uitjes.

Dipvissaus: Kook het water of puur blank kokossap(geen kokosmelk) met azijn en suiker. Laat afkoelen. Meng de pepertjes, knoflook en limoensap. Voeg dit allemaal door het water mengsel. Dan de vissaus naar smaak toevoegen.
Als variatie kan men er ook wat geraspte zoet- zure wortel en radijs aan toevoegen.


Succes en eet smakelijk !

















Dipvissaus: Kook het water met azijn en suiker. Laat afkoelen,. Meng pepers, knoflook en limoensap en voeg alles bij het watermengsel. Als variatie kan men wat zoetzure geraspte wortel en radijs toevoegen




Tip: Dit is een heerlijke en frisse zomersalade of een koud-buffetgerecht.

Vietnam

Vietnam

Salade

4 pers

no:631/972 << >>
1 kopje krab( 2 blikjes)
1/2 kopje gebakken kippenborst in reepjes
1/2 kopje wortel, in erg dunne reepjes gesneden of grof geraspt
1/4 kopje komkommer of courgette i n dunne reepjes gesneden of grof geraspt en het vocht eruit gedrukt

1 middelgrote grapefruit, geschild en in kleine partjes

1/4 kopje dipvissaus, zie recept onderaan

Garnering:
1 eetlepel muntblaadjes fijngehakt
2 eetlepels pinda’s grof gehakt
1 eetlepel korianderblaadjes fijngehakt
1 eetlepel gebakken lente-uitjes of fruitjes (kant en klaar gebakken uitjes)

Dipvissaus:
1/4 kopje water of puur blank kokossap
1 theelepel witte rijstazijn
1 theelepel suiker
1 rode peper fijngehakt
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 eetlepel limoensap
2 eetlepels vissaus