Garnalen in gekruide tomatensaus
Tomatensaus: Verwarm de olie in een kleine steelpan. Roer er de tomaat door, blijf roeren en laat het geheel 2 minuten op laag vuur pruttelen. Zeef het mengsel en gebruik de achterkant van een houten lepel om er zoveel mogelijk vocht uit te drukken.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekepan of een aardewerken schaal die groot genoeg is voor het hele gerecht en fruit daarin de ui en de knoflook tot de ui glazig geworden is. Roer er dan de bloem en paprikapoeder door. Voeg de overige ingredienten toe, op de garnalen na. Dek de pan af en laat het geheel 20 minuten zacht pruttelen.( Kan van tevoren klaargemaakt worden).
Verhit in een andere koekepan de rest van de olijfolie tot de damp eraf slaat. Doe de garnalen erin en roerbak ze ongeveer een minuut bij hoge temperatuur.
Voeg de garnalen dan toe aan de tomatensaus en laat het geheel nog 4 - 5 minuten zachtjes koken.
Succes en eet smakelijk!