Garnalen in gekruide tomatensaus


Tomatensaus: Verwarm de olie in een kleine steelpan. Roer er de tomaat door, blijf roeren en laat het geheel 2 minuten op laag vuur pruttelen. Zeef het mengsel en gebruik de achterkant van een houten lepel om er zoveel mogelijk vocht uit te drukken.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekepan of een aardewerken schaal die groot genoeg is voor het hele gerecht en fruit daarin de ui en de knoflook tot de ui glazig geworden is. Roer er dan de bloem en paprikapoeder door. Voeg de overige ingredienten toe, op de garnalen na. Dek de pan af en laat het geheel 20 minuten zacht pruttelen.( Kan van tevoren klaargemaakt worden).
Verhit in een andere koekepan de rest van de olijfolie tot de damp eraf slaat. Doe de garnalen erin en roerbak ze ongeveer een minuut bij hoge temperatuur.
Voeg de garnalen dan toe aan de tomatensaus en laat het geheel nog 4 - 5 minuten zachtjes koken.
Succes en eet smakelijk!

Europa

Spanje

Schaaldieren

4 pers

no:294/972 << >>
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels fijngehakte ui
1 teentje knfolook gehakt
1 theelepel bloem
1 theelepel paprikapoeder

1/4 kopje tomatensaus (zie recept)

1/4 kopje droge witte wijn
1/4 kopje visbouillon
1/2 gedroogde rode chilipeper van zaden ontdaan
1/4 theelepel tijm
1 blaadje laurier
1 eetlepel fijngehakte peterselie
zout
vers gemalen peper
snufje suiker

250 gr. gepelde verse garnalen

Tomatensaus
2 eetlepels olijfolie
2 rijpe tomaten fijn gesneden