Catalaanse aardappeltjes
Verhit een grote koekenpan op een medium vuur. Doe er de olijfolie en de hele tenen knoflook in. Bak de knoflook totdat ze goudbruin zijn. Haal ze eruit.
Doe nu de gehakte ui erin, sauteer deze totdat ze lichtbruin zijn en haal ze met een schuimspaan eruit.
Nu er de helft van de aardappelschijfjes in doen en bedekken met de uien, en de verse gehakte knoflook, tomaten, zout en peper. Dan de rest van de aardappelschijfjes erboven op leggen.
Bak de aardappels totdat ze bruin zijn, ongeveer 15 min. draai ze om en druk ze met een spatel plat. Je hoeft niet alle aardappels apart te draaien:( de aardappelkoek moet zijn vorm behouden).
Blijf net zolang bakken totdat de onderkant bruin is en de aardappeltjes zacht en gaar zijn, ongeveer nog 15 min.
Schuif het uit de pan op een serveerschaal en serveer onmiddelijk. Succes en en eet smakelijk!
Europa
Spanje
Aardappelen
6 pers
no:177/972
<<
>>
1/2 kopje olijfolie
3 grote hele tenen knoflook
1 grote Spaanse ui, gehakt
2 grote aardappelen geschild en in o.25 cm. dik
3 grote tenen knoflook gehakt
4 pruimtomaten(pomodori), geschild, ontzaad en gehakt
1 theelepel of meer zout naar smaak
1 theelepel of meer vers gemalen peper