Zwarte bonensausje voor tipangerechten


Verhit de wok, doe daar de olie in en bak de rode pepers en de sichuanpepers ong. 30 sec. doe er de lenteui, knoflook, gemberwortel bij en laat 30 sec. roerbakken, dan de knoflook -zwarte bonenpasta en de hete bonenpasta erbij doen en roerbak vervolgens nog. 5 min.
Schenk er dan 1 1/2 dl. water bij en laat aan de kook komen.
Deze saus giet je over het vlees op de hete tipan.





Succes en eet smakelijk!!

China

Sichuan

Saus

no:599/972 << >>
2 eetl. olie
4 gedroogde rode pepers gekneusd
1 theelepel gemalen sichuanpepers
*1 eetlepel zwarte gefermenteerde boontjes
* 3 tenen knoflook gehakt
4 lenteui gehakt
1 cm. verse gemberwortel gehakt
1 eetlepel hete bonenpasta


*kan vervangen worden door 3 eetlepels zwarte bonen knoflookpasta