Zeewolf met gembersalsa
Doe de zeekraal in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de zeekraal uitlekken en afkoelen tot lauw.
Wrijf de stukken vis in met 1 eetlepel limoensap en laat ze even liggen.
Maak de salsa: meng de tomaatblokjes in een kom met de gember, gembersiroop, de rest van de limoensap en korianderblaadjes. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat dit 10 minuten intrekken.
Plet in een vijzel de peperkorrels tot grove stukjes, meng er de maizena met de vijfkruidenpoeder door. Wrijf de visfilets in met zout en wentel ze door het maizenamengsel. Druk dit goed aan.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeewolf in ca. 10 minuten mooi bruin en gaar en keer ze een keer halverwege voorzichtig met een spatel.
Schik de zeekraal op een mooie platte schaal en leg de zeewolf erop. Schep de salsa ernaast, of apart in een schaaltje. Succes en eet smakelijk!!
Tip:Je kunt de zeewolf ook vervangen door zeeduivel of dikke stukken kabeljauw.
China
Hongkong
Vis
4 pers
no:47/972
<<
>>
200 gr. zeekraal
4 stukken zeewolf van ca. 150 gr.
1 limoen, uitgeperst
4 tomaten, ontveld en zonder zaadjes, in kleine blokjes gesneden
5 bolletjes gember, in dunne plakjes gesneden
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels korianderblaadjes
1 eetlepel zwarte peperkorrels
3 eetlepels maizena
2 eetlepels vijfkruidenpoeder
4 eetlepels olie