Zalm in bananenblad in de oven


Doe de kokosmelk, kerriepasta, vissaus, suiker en het citroenblad in een ondiepe schaal en meng het goed. Leg daar de visfilet in en laat het een ongeveer 30 min. staan. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de prei en de wortel in reepjes op het bananenblad of de aluminiumfolie.Leg daar de vis op en doe er wat marinade over.
Vouw de zijkanten en de punten van het blad naar binnen en zet het vast met een satéstokje of keukentouw.
Maak op dezelfde manier pakjes van de rest. Zet de pakjes ong. een half uur in de oven. (dit ligt aan de dikte van de vis) .

Garneer voor het serveren met wat lenteui, korianderblad en gehakte rode chilipeper.
Succes en eet smakelijk!!

China

Sichuan

Groenten

6 pers

no:971/972 << >>
marinade:
2.5 dl. kokosmelk
2 eetlepels geroosterde rode kerriepasta
3 eetlepels vissaus
2 eetlepels palmsuiker
5 citroenbladeren klein gescheurd


6 visfilets (ong. 125 gr.) zalm

1/2 prei in dunne reepjes gesneden
1/2 wortel grof geraspt of in dunne reepjes gesneden

6 bananenbladeren of aluminiumfolie

garnering:
2 eetlepels sliertjes lente-ui
2 rode chilipepers in dunne plakjes
dit is voor de garnering