Visbuideltjes


Doe de zalm in een kom en schep er de roomkaas, lenteui, gemberwortel, het zout, vijfkruidenpoeder, limoenraspel en de eierdooier door.
Bevochtig je handen met koud water en kneed het mengsel tot alles goed gemengd is.
Leg de wontonvellen op een werkvlak en dek ze af met een vochtige theedoek. Neem een vel tegelijk en leg het op een werkvlak. Schep 2 theelepels vulling in het midden. Kwast de randen van het vel in met water. Plooi de rand en draai hem dicht. Dek af met een vochtige theedoek en zet weg. Maak de rest van de zalmbuideltjes op de zelfde manier.
Bekleed een bamboestoommandje met bakpapier of blaadjes sla. Vul de wok met water (het stoommandje mag het water niet raken) en breng aan de kook. Schik de gevulde wontons naast elkaar in de stoommand. Leg er het deksel op, zet de mand boven het kokende water en laat ong. 8 minuten stomen. Giet er zonodig extra kokend water bij. Neem de stoommand van de wok en neem er de wontons voorzichtig uit. Doop de sprieten bieslook in een kom met heet water en bind een spriet losjes om de bovenkant van elk buideltje. Serveer warm en geef er sojasaus of Thaise chilisaus bij.
Succes en eet smakelijk!

Dit recept is een heerlijke westerse versie van een traditionele favoriet.

China

Canton

Vis

6 pers

no:764/972 << >>
275 gr. zalmfilet of andere vis, fijngehakt

3 eetlepels roomkaas
3 lenteui, gehakt
1 eetlepel geschilde gehakte gemberwortel
1/4 theelepel zout
snufje 5- kruidenpoeder
1 theelepel geraspte limoenschil
1 eierdooier

12 wontonvelletjes
12 sprieten bieslook