Oosters gebraden buikspek
Maak met een scherp mes inkepingen in het varkensvet met een tussenruimte van 1 cm. snijd dan kruiselings in tegenovergestelde richting.
Maal zout, specerijen en suiker in een keukenmachine of blender (of gebruik royaal de vijfkruidenpoeder).Vet een braadslee in met 1 theelepel sesamolie en leg het vlees erin, met de gesneden kant naar boven. Wrijf het specerijenmengsel goed in het vet. Zet de braadslee 30 min. in een voorverwarmde oven op 200 oC. (lucht 180 oC.)
Meng de uien, knoflook en de rest van de olie en schep het mengsel rond het vlees. Bestrijk het vlees met 2 el. honing en zet het nog 20 min. in de oven. Bestrijk het dan met de rest van de honing en braad nog 20 min. tot het diepbruin is.
Laat het vlees nu op een rooster met uitlekbak uitdruipen. Doe vervolgens de hoisin- of oestersaus met 1 dl. water in de braadslee en breng het roerend aan de kook. Snijd het vlees in plakken en serveer het met de gezeefde saus.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit kun je serveren als een voorgerecht.
Heerlijk is het geserveerd op een bedje van rijst en roergebakken groenten.
China
Canton
Vlees
6 pers
no:763/972
<<
>>
1 - 1.5 kg. mager buikspek, uitgebeend en zonder zwoerd aan een stuk
*specerijenmengsel of vijfkruidenmengsel
1 tl. zeezout
1 tl. gedroogde chilipeper verkruimeld
1 tl. korianderzaad
2 stuks steranijs in stukjes
1/2 kaneelstokje verkruimeld
8 kruidnagels
1 eetl. fijne tafelsuiker
2 el. sesamolie
4 kleine uien in ringen gesneden
4 tenen knoflook gehakt
4 el. heldere honing
3 el. hoisin- of oestersaus
* hiervoor kan ook de chinese vijfkruidenpoeder gebruikt worden, maar dan wel royaal