Varkensfilet met gember en waterkers
Verwarm de oven voor op 100 oC. Was de waterkers en laat hem uitlekken. Verwijder het vet van de varkensfilets en snijd het vlees in plakken van 1 cm. dik. Doe het vlees met de fijngehakte gemberwortel in een schaal. Borstel de aardappels schoon en snijd ze in plakken van 1 cm. Breng ze met zout naar smaak aan de kook in een pan met zoveel koud water tot ze onderstaan. Leg een deksel op de pan en kook de aardappels in 10 - 12 minuten beetgaar. Rooster intussen het sesamzaad in een koekenpan zonder boter onder goed omschudden. Laat afkoelen. Klop het ei met zout en peper naar smaak in een schaaltje los en roer het sesamzaad erdoor. Verhit de sesamolie met 1 theelepel olie in een koekenpan en bak van het eimengsel een dunne omelet. Laat de omelet op een bord glijden, rol hem op en snijd het in dunne repen. Roer de maizena met 2 1/2 eetlepels water in een kommetje tot een glad papje en roer er dan de rijstwijn en de sojasaus door. Verhit de resterende olie op hoog vuur en bak het vlees in 1 - 2 minuten aan weerszijden bruin. Houd het op een bord warm in de oven. Giet de aardappels af en verdeel ze over 2 borden. Leg er wat waterkers met de plakjes varkensfilet op en garneer met de reepjes omelet.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit gerecht is duidelijk een mengsel van Europees met Aziastisch. Om het helemaal Aziatisch te houden serveer je het met rijst of mie .
Nooit met aardappels.