Biefstuk stroganoff


Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Halveer de ui, pel hem en snijd hem in dunne ringen en fruit deze 2-3 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Maak intussen de champignons schoon, halveer ze en voeg ze aan de gefruite ui toe.Draai het vuur hoog, bak de champignons al roerend tot ze gaar zijn en het meeste vocht is verdampt. Snijd, terwijl de champignons bakken, het vlees loodrecht op de draad in plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Schep het champignon-mengsel in een aparte schaal. Doe 1 eetlepel olie in de pan, draai het vuur hoog, voeg de helft van het vlees toe er roerbak het 2-3 minuten tot het bruin is. Schep het vlees uit de pan. Voeg de resterende olie toe en bak het overige vlees op dezelfde manier. Doe het champignonmengsel met het reeds gebakken vlees met vleessappen terug in de pan. Kneus de groene peperkorrels, roer ze er met zout naar smaak door en verwarm alles nog 1-2 minuten. Klop de mosterd en zure room door elkaar en roer ze met de coctailaugurkjes door het vlees. Warm alles zonder koken kort door. Knip het bieslook en strooi het over het gerecht.
Succes en eet smakelijk
Tip: Dit gerecht kan ook goed met varkensfilet, lamsschouderlappen en kalfs- of kipfilet.

Europa

Hongarije

Vlees

4 pers

no:303/972 << >>
500 gr. biefstuk
250 gr. kleine champions
2 theelepels ingemaakte groene peperkorrels
1 grote rode ui
3 eetlepels olijfolie
zout
2 eetlepels Dijonmosterd
300 ml. zure room
85 gr. cocktailuitjes- augurkjes uitgelekt
verse bieslook