Twee zalm wontons
Verwijder het vel en de graten van de verse zalmmoot. Voel met je vingers of er nog kleine graatjes zijn achtergebleven en trek ze er dan met een pincet uit. Hak de zalm fijn en roer er daarna de gerookte zalm, het citroensap, de dille en wat peper doorheen. Laat dit mengsel afgedekt 30 minuten tot 1 uur marineren.
Leg de deeglapjes stuk voor stuk plat op een werkvlak en breng in het midden 1 theelepel zalmvulling aan. Doop je vingers in koud water en bevochtig de randen van het deeg. Trek de vier punten naar het midden en knijp de naden dicht.
Gebruik een bamboestoommand of vul een pan met circa 3 cm. water. Besrijk de stoommand met een laagje olie, zet hem op de pan en breng het water aan de kook. Schik de wontons in de stoommand, leg een deksel op de pan en laat de wontons 2 - 5 minuten stomen tot het deeg doorzichtig is.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Als je een elektrische stomer hebt kun je die heel goed gebruiken.
ook kun je op verschillende andere manieren stomen.