Torpedo’s


Leg de garnalen op een zijkant en maak in elke garnaal in de onderkant overdwars twee inkepingen, de eerste 1 cm. van de kop en de tweede 1 cm. daaronder. Hierdoor krullen de garnalen tijdens het bakken niet om.
Meng in een ondiepe schaal de currypasta met de vissaus. Voeg de garnalen toe en schep ze door het mengsel tot ze helemaal bedekt zijn. Dek ze af en laar ze 10 minuten marineren.
Leg een wontonvel op het werkblad met de punt naar je toe. Vouw de onderste punt naar het midden toe. Leg de garnaal met de inkepingen omlaag op het vel, zodat de staart uitsteekt over het omgevouwen deel. Vouw de bovenste punt van het vel over de bovenkant van de garnaal.
Vouw de zijkanten van het vel over de garnaal en vorm een strak gevouwen rolletje. Knoop een sliert geweekte mie om het rolletje heen en leg dat apart
Verhit de olie in de wok tot 190 oC. en frituur de garnalen in porties 5-8 min. goudbruin en gaar. Laat ze goed uitlekken en serveer. Succes en eet smakelijk!!
TIP:
Laat de slierten eiermie 2-3 minuten weken in een schaal kokend water tot ze zacht zijn. Giet ze af, spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.

Thailand

Thailand

Schaaldieren

4 pers

no:605/972 << >>
16 rauwe garnalen, kop en schaal verwijderd, de staart eraan
1 theelepel rode currypasta
1 eetlepel vissaus
16 wontonvelletjes, ontdooid
16 slierten fijne eiermie geweekt
olie om te frituren