Gekarameliseerde ananas met citroengras


Doe het gehakte citroengras, de stengels citroengras, 200 gr. van de suiker en de munt in een pan met dikke bodem. Giet er 1.5 dl. water bij en breng alles op matig vuur aan de kook.
Draai het vuur laag en laat het mengsel 10-15 minuten zachtjes koken, tot het dikker is. Giet het door een zeef in een glazen kom en bewaar de halve stengels citroengras.
Schil de ananassen met een scherp mes en verwijder de kern. Snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm.dik en bestrooi ze met de resterende suiker.
Bestrijk een grote koekenpan met olie en zet hem op matig vuur. Bak de besuikerde plakken ananas in porties 2-3 minuten, tot ze een beetje zijn gekarameliseerd. Keer ze om en bak de andere kant nog 2-3 minuten.
Leg de plakken ananas op een platte schaal en bestrooi ze met de granaatappelpitten. Giet vervolgens de citroengrassiroop over het fruit en garneer met de halve stengels. Serveer de ananas warm of op kamertemperatuur met het ijs na eigen voorkeur.
TIP: Halveer de granaatappels en houd ze metde snijkant omlaag over een kom. Tik met een lepel op de schil van de granaatappel en de pitjes vallen eruit.

Japan

Japan

Nagerecht

4 pers

no:604/972 << >>
2 eetlepels zeer fijn gesneden citroengras
2 stengels citroengras in de lengte gehalveerd
300 gr. fijne tafelsuiker
1 eetlepel verse munt

2 kleine rijpe ananassen van 600 gr. of 1 grote

1 eetlepel olie

4 eetlepels granaatappelpitten

ijs na eigen voorkeur