tipan met vis en schaaldieren


Meng de smaakmakers en zet apart.(verhit ze voor gebruik)
Verhit de wok en doe er de olie in, bak de gemberwortel, knoflook en de lenteui ong. 1 minuut.
Doe er vervolgens de tongfilet, garnalen, inktvis en de jacobsschelpen bij en roerbak het voorzichtig ong. 2 minuten en voeg de geblancheerde peulen toe.
Verhit de tipan , leg er de boter op en laat het goed heet worden. Leg er vervolgens het vismengsel op.(het moet erg heet zijn). Doe het vuur uit. (anders krijg je de vlam in de pan). Giet er nu de warme smaakmakers over.
Serveer het sissend!!!!!!


Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Vis

4 pers

no:759/972 << >>
200 gr. wit visfilet
200 gr. schoongemaakte garnalen
200 gr. schoongemaakte inktvisfilet in repen gesneden
200 gr. schoongemaakte St. Jacobs schelpen
150 gr. peultjes, schoongemaakt en geblancheerd

smaakmakers
1 eetlepel gehakte gemberwortel
1 eetlepel gele bonenpasta
2 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel oestersaus
1 dl. bouillon
1 flinke theelepel maizena

1 eetlepel gehakte gemberwortel
1 eetlepel gehakte knoflook
2 gehakte lenteui

2 eetlepels olie

1 eetlepel boter