Roergebakken garnalen met gembernoedels


Meng de benodigdheden voor de marinade. Giet het over de garnalen en laat het een tijdje staan(ong. 30 minuten).
Kook de mie zoals aangegeven op de verpakking, met een beetje zout. Giet ze af wanneer ze beetgaar zijn. Schep er 1 eetlepel sesamolie , de ingemaakte gember, lenteui en de gehakte koriander door. Houd het gerecht warm.
Roer de maizena los met het water. Verhit de wok boven een hoog vuur. Schep er het garnalenmengsel in en roerbak de garnalen ca. 3 minuten tot ze precies gaar zijn. Voeg het maïzenapapje toe en roer tot de saus bindt. Schep de garnalen en de oestersaus door de mie en serveer het onmiddelijk.


Succes en eet smakelijk !!









China

Canton

Schaaldieren

6 pers

no:758/972 << >>
750 gr. middelgrote garnalen, gepeld, darm verwijderd.

marinade
2 1/2 dl. rijstwijn
4 eetlepels donkere rijstazijn
1 theelepel sesamolie
1 cm. gehakte gemberwortel
2 tenen knoflook gehakt
1 rode peper, gehakt
1 eetlepel basterdsuiker of gembersiroop

500 gr. dunne eier mie
1 theelepel zout
4 eetlepels ingemaakte gemberbolletjes in dunne reepjes gesneden
2 lenteui klein gehakt
2 eetlepels verse koriander gehakt

2 eetlepels oestersaus

1 eetlepel maizena
4 eetlepels water