Tipan met pikante grote garnalen


Meng de benodigdheden voor de marinade. Zet hier de garnalen in en laat ze ong. 15 min. staan.
Saus: Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui, dan de andere benodigdheden voor de saus toevoegen. Laat het even roerbakken tot de geur vrij komt. Giet er dan een scheutje heet water bij en schep alles goed om. Laat het ongeveer 15 minuten zachtjes verder bakken, onder voortdurend omscheppen en met toevoeging van heet water(indien nodig).
Verhit een andere wok of pan en doe er wat olie in en bak hierin de garnalen, met de knoflook en wat zout, tot ze gaar en stevig zijn, maar vooral niet te lang: ca. 3 minuten is voldoende.
Verhit de tipan op het gas en schep er een laagje uien uit de saus op, daarop de garnalen en giet de rest van de saus er warm over.
Serveer het sissend!!!!!!!!!
Succes en eet smakelijk!!

China

Shanghai

Schaaldieren

4 pers

no:924/972 << >>
16 grote garnalen schoongemaakt
4 grote tenen knoflook in dunne reepjes gesnedn
mespuntje zout
olie

marinade
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel maizena

saus
4 eetlepels olie
2 uien in dunne reepjes
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel lichte sojasaus
1/2 eeltepel chilipasta
1 theelepel suiker
mespuntje zout


1 dl. of meer heet water