Thaise vissoep
Stamp in een vijzel het citroengras, de gember en het limoenblad fijn. Doe dit mengsel samen met de bouillon in een pan, breng aan de kook en laat zachtjes 10 minuten koken. Voeg naar smaak suiker, vissaus en limoensap mondjes maat toe. (blijf proeven).
Doe nu de garnalen en de vis bij de soep en kook ze 1 minuut, haal ze eruit, verdeel ze over de 4 kommetjes en leg er de kruiden, pepers, paprika en lenteuitjes op. Je kunt de soep nu afmaken door de bouillon erop te gieten.
Ik doe de bouillon in een glazen theepot samen met de verse kruiden(koriander en basilicum)
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit is een reinigende maaltijdsoep, je kunt er allerlei soorten zeebanket voor gebruiken. Lekker het laatste moment wat gefruite uitjes erover te strooien.
Thailand
Thailand
Soep
4 pers
no:942/972
<<
>>
3 stengels citroengras
2 stukken gember, 2cm. geschild, geplet en gekneusd
6 limoenblaadjes
ruim 1 liter kippenbouillon
1-2 eetlepels palmsuiker
4-6 eetlepels vissaus, naar smaak
sap van 2 limoenen
3 grote garnalen per persoon, gepeld, schoongemaakt , ingekerfd en opengeklapt
250 gr. witte visfilet
handvol verse koriiander en basilicum
2 verse rode pepers in ringen
1 rode paprika in dunne ringen
4 lenteui, in dunne plakjes