Knijp het teveel aan water uit de geweekte champignons, maar laat ze iets vochtig. Bewaar het weekwater. Snijd de ham in niet te kleine blokjes. Hak de kip met een hakmes dwars door het bot in handzame stukken. Hak de vleugels, dijen en onderpoten op de gewrichten door en hak op de rug doormidden. Verwijder de handvleugeltjes en halveer de rest van de vleugels. Hak elk dijstuk en elke onderpoot dwars door. Halveer de borst en hak elke helft in 3- 4 delen. Gebruik de rug niet;(bewaar die om bouillon van te trekken. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de stukken kip toe. Breng weer aan de kook en kook tot zich schuim vormt. Doe de kip in een vergiet en spoel het schuim eraf. Bekleed de stoompot met de champignons, blokjes ham en stukken kip. Voeg zout, peper,gember, lenteui en rijstwijn toe. Voeg het weekwater van de champignons en zoveel water tot 2 1/2 cm. onder de rand. Zet het deksel op de pot. Plaats de pot op een passende pan met zacht kokend water; zorg dat er ruimte is tussen kokend water en de onderkant van de stoompot. Laat dan tot 60-75 min. koken zonder er verder aan te komen. Vul zo nodig het kokende water aan.
Zet de stoompot op tafel en dien de kip zo op. Naar wens de kip in sojasaus dopen.