Thaise kip met curry in een mandje van bananenblad
Maak eerst de kleine mandjes: Snijd 8 cirkels met een doorsnede van 15 cm. uit de bananenbladeren. Leg 2 rondjes op elkaar. Vouw de 4 zijkanten recht omhoog en zet ze met tandenstokers vast om een vierkant mandje te krijgen. Knip de randen bij.
Meng in een kom de kip, rode currypasta en 5 fijngesneden limoenblaadjes. Voeg een paar eetlepels kokosmelk aan dit mengsel toe om het meer consistentie te geven. Doe er dan de palmsuiker en de vissaus erbij en meng alles goed.
Kook de rest van de kokosmelk in een steelpan in, om het smeuiger te maken.
Leg in elk mandje 2-3 blaadjes Thaise basilicum en schep er een flinke eetlepel kipvulling op. Leg daarop twee garnalen. Schenk er tot slot een beetje ingedikte kokosmelk over en strooi er wat fijngesneden peper en de rest van de fijngesneden limoenblaadjes over. Stoom de mandjes ongeveer 15 min. gaar. Serveer het met Thaise rijst. Succes en eet smakelijk!!
Thailand
Thailand
Gevogelte
4 pers
no:120/948
<<
>>
2 mooie bananenbladeren of 8 cirkels van 15 cm. doorsnede
250 gr. kipfilet in kleine blokjes gesneden
2-3 eetlepels Thaise rode currypasta
8 limoenblaadjes, klein gesneden
8 dl. kokosmelk(2 blikjes)
4 eetlepels palmsuiker
3 eetlepels vissaus
3 takjes Thaise basilicum
8 grote rauwe garnalen zonder kop, gepeld
1 verse rode chilipeper z.z., fijn gesneden