Pittige tilapia of andere witvis met kroepoek


Pers 1 limoen uit. Meng de visblokjes in een kom met de chilipasta en het limoensap. Laat het 10 minuten staan.
Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de andere limoen in plakjes en snijd de plakjes in kwarten.
Hak de helft van de koriander fijn.
Verhit de olie in een wok en roerbak de tilapia in 2-3 min. net gaar. Schep de kokosmelk erdoor en laat het vocht verdampen. Voeg zout naar smaak toe. Laat de vis iets afkoelen en schep dan de tomaatblokjes en koriander erdoor.
Breek de plakken kroepoek in 16 grote stukken en schep op elk stuk (in de holle kant) wat van de tilapia. Garneer met kwart plakjes limoen en een toefje koriander. Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit hapje is ook leuk als voorgerechtje: leg op elk bordje een halve plak kroepoek met de holle kant naar bove. Blancheer 100 gr. zeekraal door er kokend water over te gieten, laat goed uitlekken en leg op elke plak een nestje zeekraal met vis, limoen en koriander.

Thailand

Thailand

Vis

4 pers

no:130/972 << >>
2 limoenen
400 gr. tilapiafilet of andere witvis, in kleine blokjes gesneden
1 eetlepel sambal badjak of chilipasta

2 tomaten, gehalveerd zaad verwijderd en het vruchtvlees in blokjes gesneden

1/2 bosje verse koriander

2 eetlepels olie
3 eetlepels kokosmelk

3 grote plakken kroepoek