Thaise groene rijst


Los het blok santen op in een beetje kokende water, doe het dan in de keukenmachine samen met de knoflook, groene pepers, gemberwortel en de korianderstelen, draai het tot alles gesneden is. Zet het apart.
Verhit de olie in een stevige pan met deksel en doe er de pijpkaneel, kruidnagel, peperkorrels en de cashewnoten bij, bak ongeveer 1 minuut. Doe er dan de gesneden uien bij en bak deze tot ze zacht zijn en goudgeel in kleur. ongeveer 8 minuten. Dan de rijst toevoegen goed doorroeren en nog 2 minuten laten bakken. Nu het kokosmengsel erbij gieten en nog 2 minuten meebakken. Vervolgens de erwtjes, zout en heet water, laat het langzaam aan de kook komen en doe het deksel erop. Zet het vuur laag en laat het 8 minuten koken. Haal het deksel er niet af.
Zet nu de pan van het vuur en haal het deksel er 10 minuten voor het serveren af en dek de pan af met een theedoek.
Haal de pijpkaneel eruit en besprenkel de rijst met de limoensap en de gehakte korianderblaadjes. Maak de rijstkorrels los met een vork.
Tip: Dit is heerlijk met Thaise kipcurry.

Thailand

Thailand

Rijst

4 pers

no:434/972 << >>
300 gr. pandanrijst
50 gr. santen kokosblok
4 tenen knoflook gehakt
3 groene pepers gehakt
4 cm. gemberwortel gehakt
20 gr. verse korianderstelen
blad apart voor de garnering
1 1/2 eetlepel olie
2 pijpkaneel
6 kruidnagels
15 zwarte peperkorrels
50 gr. ongezoeten cashewnoten gehalveerd
2 normale uien in reepjes gesneden
100 gr. verse ingevroren doperwten

1 1/2 theelepel zout
500 ml. heet water

2 eetlepels limoensap
korianderblad zie boven