Tempura met Garnalen


Pel de garnalen voorzichtig maar laat de staart er aan zitten. Dep de garnalen goed met keukenpapier af, zodat ze mooi droog zijn. Verwijder het darmkanaal door een ondiepe inkeping op de rug van de garnaal te maken.Leg de garnaal op de rug, zodat de holle kant van de garnaal naar boven ligt. Kerf dan met een scherp mes drie tot vier schuine sneden tot bijna aan de rug, maar zorg dat de garnaal heel blijft. Hierdoor blijft de garnaal recht tijdens het frituren. Druk de garnaal met de vingers plat.
Doe voor de dipsaus alle benodigdheden in een pan en breng het langzaam aan de kook. Neem van het vuur en laat afkoelen. Zeef de saus. Zet apart. Geef de rettich er apart bij.
Verhit de olie voor het frituren tot ong. 180 oC. Begin het beslag te maken wanneer de olie op temperatuur begint te komen. Maak het beslag altijd net voor dat u het wilt gebruiken, zodat het goed koud is. Roer het ei in een grote kom en zet de helft weg voor een ander gebruik. Voeg het ijswater de bloem en het bakpoeder in een keer toe. Roer maar twee of drie keer door en negeer de klonten. Voeg de ijsblokjes toe.
Bestuif de garnalen lichtjes met bloem. Houd een garnaal bij de staart, haal hem snel door het beslag en laat het langzaam in de olie glijden. Herhaal het met de rest. Ze komen vanzelf boven drijven als ze knapperig zijn. Laat ze niet goudbruin frituren.

Tip: Laat de garnalen niet in de olie vallen, dan verliezen ze hun knapperige jasje en frituur een paar tegelijk. Serveer met de dipsaus. en de rettich.

Japan

Japan

Schaaldieren

4 pers

no:666/972 << >>
Benodigdheden:
8 ongepelde grote tijgergarnalen zonder kop
olie om te frituren

65 gr. rettich fijn geraspt en uitgelekt
shisoblad indien verkrijgbaar

dipsaus:
2 dl. water
3 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
10 gr. bonitovlokken indien verkrijgbaar, anders 1 eetlepel vissaus
3 eetlepels lichte sojasaus

beslag:
1 ei
75 gr. bloem
1/2 theelepel bakpoeder
2 ijsblokjes

Ik gebruik hiervoor kant en klaar tempuramix