Kruidig rundvleesragout met wijn
Pastitsatha
Bak het vlees rondom bruin in de hete olie, bak de ui en de knoflook enkele minuten mee.
Voeg nu de rest van de benodigdheden toe en schep alles een keer om in het hete vet en voeg dan 2 dl. heet water toe. Stoof het vlees in 1 1/2 - 2 uur zachtjes gaar.(voeg indien nodig meer water toe, er moet genoeg voor de saus zijn).
Serveer het met dikke spaghetti(bucatini) met wat gesmolten boter en veel geraspte pittige kaas.
Succes en eet smakelijk!!
Dit gerecht komt uit Corfu.
Europa
Griekenland
Vlees
4 pers
no:667/972
<<
>>
500 gr. mager rund- of kalfsvlees, in dobbelstenen gesneden
3 eetlepels olijfolie
1 grote uit, gesnipperd
3 tenen knoflook gehakt
zout, versgemalen peper
1/2 theelepel cayennepeper
3 kruidnagels
1/2 kaneelstokje
2 laurierbladeren
1/2 theelepel suiker
1 grote, rijpe tomaat, geraspt
1 theelepel tomatenpuree
1 theelepel rode-wijnazijn
1 dl. droge witte wijn