Tandoori machi tandoori gegrilde vis


Leg de filets naast elkaar in een ondiepe schaal. Doe het citroensap in een kom en schep er de knoflook, gemberwortel, garam masala, het ajowanzaad of gedroogde tijm, de cayennepeper en het zout door. Wrijf het mengsel stevig in de vis. Smeer de zure room of dikke yoghurt over de filets, dek de schaal af en laat 30 minuten op kamertemperatuur of 3 uur in de koelkast marineren.
Je kunt de vis roosteren of grillen. Maak voor het roosteren een houtskoolvuur. Plaats het rooster 13 cm. boven de houtskool en laat die branden tot de as wit en de hitte matig is. Besmeer de filets royaal met de ghee of olie en leg ze op het rooster. Grill de filets circa 6 minuten, waarbij u ze af en toe met de marinade bedruipt en een keer omdraait, tot de vis net gaar is.
Verhit de grill in het geval je de vis wilt grillen en schuif het rooster 13 cm. onder de hittebron. Besmeer de filets met de ghee of olie en leg ze naast elkaar in een grillpan of zet ze circa 7 minuten onder de grill, waarbij je ze een keer omdraait, tot de vis net gaar is.
Leg de vis op een voorverwarmde dienschaal en dien onmiddellijk op.
Succes en eet smakelijk! Azie in de wok!

Geef hier een salade, rijstschotel of brood bij.

India

Maharastra

Vis

4 pers

no:954/972 << >>
4 zalm filets van elk 180 - 200 gr.
1 eetlepel vers citroensap
1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel gehakte gemberwortel
1 theelepel garam masala voor vis
1 theelepel ajowanzaad (of tijm)
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel zout
2 eetlepels zure room of dikke yoghurt
2 eetlepels ghee (geklaarde boter)