Gebakken garnalen met masala
Pel de garnalen en laat het laatste segment van de staart eraan zitten. Verwijder de darmkanalen. Spoel ze onder de koude kraan, dep ze droog en doe ze in een kom.Schep er het limoensap, de gember,knoflook, komijn, cayennepeper, geelwortel en kruidnagel door. Laat 30 minuten op kamertemperatuur marineren.
Verhit 2 eetlepels van de olie in een ondiepe koekenpan op een hoog vuur. Doe er de ui in en laat die onder af en toe omscheppen circa 5 minuten fruiten tot hij goudbruin is. Schep er het groene kruidenmengsel door. Schep dit mengsel over op een bord.
Doe de overgebleven olie in de pan en verhit op een hoog vuur. Doe er zodra de olie walmt de garnalen in en roerbak ze circa 3 minuten tot ze roze worden en beginnen te krullen.
Doe ze op een schaal. Strooi er het kruiden- uienmengsel over en dien onmiddellijk op.
Succes en eet smakelijk!
Dit is ook heerlijk met coquilles
India
Kerala
Schaaldieren
4 pers
no:953/972
<<
>>
500 gr. middelgrote rauwe ongepelde garnalen
1 eetlepel vers limoensap
1 eetlepel gehakte gemberwortel
1 flinke eetlepel gehakte knoflook
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel geelwortelpoeder(tumeric)
snufje gemalen kruidnagel
3 eetlepels olie
kruiden-uimengsel
1 ui, in dunne plakjes gesneden
4 eetlepels groene kruiden b.v. een mengsel van verse basilicum, munt en verse korianderblad