Spaanse kipkroketjes met rauwe ham
Smelt in een steelpan de boter en roer daar de bloem door en laat op een laag vuur de bloem lichtbruin kleuren onder af en toe roeren. Neem de pan van het vuur.
Doe vervolgens in een keukenmachine de kip, knoflook, peterselie, geroosterde bloem, de helft van de kaasblokjes, het ei, citroensap en paprikapoeder, pureer er een samenhangend mengsel van, waarin nog kleine stukjes te zien zijn. Doe er nu de rest van de kaas en de ham door(niet meer pureren). Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik in de koelkast bewaren.
Maak nu met natte handen er 25 kleine kroketjes van. Rol ze vervolgens door de paneermeel zodat ze overal goed bedekt zijn.
Verhit nu de olie tot ong. 18o 0C. en bak ze dan in porties van 6 st. in 2 a 3 minuten goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken. Succes en eet smakelijk!