Snel gebakken “kristalgarnalen”


Meng het eiwit met de maizena en schep de garnalen vlak voor het bereiden (ongeveer 6 stuks per keer) door het mengsel en bak ze dan meteen zoals hieronder beschreven.
Verhit de wok en doe er de olie in. Voeg de garnalen toe. Bak deze voorzichtig(anders verliezen ze het krokante jasje) op laag vuur 2 - 3 minuten tot ze van kleur veranderen. Schep ze eruit en zet apart.
Voeg de (smaakmakers) gehakte gemberwortel, ui, zout, rijstwijn en bouillon toe. Breng aan de kook.
Doe alle gebakken garnalen weer in de wok en bak ze nog een paar seconden mee
Serveer ze op een bordje met klein gesneden sla en besprenkel ze met de azijn.

Succes en eet smakelijk !!
Tip: Dit is een gerecht, wat je heel goed kunt serveren als een voorgerecht.
Het is zeer snel en overheerlijk.

China

Shanghai

Schaaldieren

4 pers

no:784/972 << >>
500 gr. verse schoongemaakte garnalen
2 eiwitten
2 eetlepels maizena

6 eetlepels olie

smaakmakers
3 schijfjes vers gehakte gemberwortel
1/2 gehakte ui
1/2 theelepel zout
1 eetlepel rijstwijn
3 eetlepels bouillon


1 eetlepel donker rijstazijn

garnering
klein gesneden sla