Kleine potjes met creme en mango


Bereiding:( kan 1 dag van tevoren) verwarm de oven voor op 180 oC. Breng de melk met 1 1/2 dl. room, het in de lengte doorgesneden vanillestokje en de steranijs aan de kook. Laat het mengsel op zacht vuur ong. 10 minuten trekken. Klop het ei en de eierdooiers met 90 gr. suiker los maar niet schuimig. Voeg de warme melk er al roerende bij. Verwijder het vanillestokje en de steranijs.
Schenk de soufflebakjes voor 3/4 vol met de creme. Zet de bakjes in de ovenschaal met heet water tot ong. 1 cm. onder de rand van de bakjes. Laat de creme in het midden van de oven 20 - 25 min. pocheren. Wanneer de creme veerkrachtig is(even met de vinger erop drukken), is hij goed. Neem de bakjes uit de oven, laat ze afkoelen en zet ze in de koelkast.
Breng het sinaasappelsap met de wijn, anijslikeur en de rest van de suiker aan de kook. Roer 1 eetlepel water door de maizena en bind hiermee het sinaasappel-wijnmengsel. Voeg de mangoblokjes toe en roer deze er voorzichtig door. Laat het mengsel afkoelen en schep het op de creme in de bakjes.
Garneer de mangocreme met een kaapse bes of een takje groen.

Succes en eet smakelijk!!

Vietnam

Vietnam

Nagerecht

6 pers

no:783/972 << >>
3 1/2 dl. melk
1 1/2 dl. slagroom
1 vanille stokje
2 steranijs
1 ei
3 eierdooiers
90 gr. suiker

sap van 1 sinaasappel
1 dl. witte wijn
35 gr. suiker
1 eetlepel anijslikeur( b.v. sambuca of anisette)
1 eetlepel maizena
1 rijpe mango in blokjes gesneden
1 zakje vanille suiker


extra nodig
6 soufflebakjes van 1 1/2 - 2 dl. inhoud,
diepe ovenschaal