Sichuan zalm


Begin met dit gerecht ongeveer anderhalve dag van tevoren. De zalm word tweemaal gemarineerd; eerst in een eenvoudige pekel, dan in een Sichuanmarinade.
Meng de benodigdheden voor de eerste marinade en leg de zalm hier ong. 16 uur in. Spoel de zalm af.
Maal de benodigdheden voor de Sichuanmarinade zeer fijn in een vijzel of staafmixer en zet de zalm hier 24 uur in. Spoel de vis af en dep hem goed droog.
Voeg de eerste 5 benodigdheden voor de dressing samen en laat deze op zeer klein vuur trekken en reduceren tot de helft. Zeef het mengsel en giet het over in een mixer. Voeg vervolgens de rest van de benodigdheden stapsgewijs toe.
Verdeel de zalm over de bordjes, eventueel op een bedje van fijngesneden sla en giet er een lepel dressing over.

Succes en eet smakelijk!
Tip: denk er aan om optijd hiermee te beginnen.

China

Sichuan

Vis

4 pers

no:361/972 << >>
400 gr. verse zalmfilet zonder vel
eerste marinade
1 eetlepel suiker
4 eetlepels zout
Sichuanmarinade
1 theelepel gefermenteerde zwarte boontjes
1 eetlepel Sichuanpepers geroosterd
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel mirin (Japanse zoete rijstwijn)
1 theelepel zwarte rijstazijn
1 sjalot gehakt
2 knoflooktenen gehakt
1 theelepel verse gehakte gemberwortel
1 rode chilipeper fijngehakt
citroengras-kokosdressing
1 theelepel peperkorrels
1 eetlepel witte rijstazijn
8 eetlepels witte wijn
1 kleine sjalot gehakt
1 stengel citroengras
vervolgens de rest toevoegen
1 theelepel mosterd Zwolse of andere)
4 eetlepels kokosmelk
4 eetlepels olie en zout en peper