Sichan kip en noedels


Meng in een kommetje de smaakmakers en zet apart.
Kook het water met een scheut olie voor de mie, doe er dan de mie in en kook volgens de aanwijzigingen op het pak ong. 4 - 6 min. roer regelmatig. Laat uitlekken en zet apart.
Verhit de wok en doe er de olie in en bak hierin de knoflook 15 sec. dan de peulen, paprika en de lenteui erbij doen en nog 1- 2 minuten roerbakken, de groente moet nog knapperig zijn. Haal de groente uit de wok en zet apart. Nog wat olie in de wok goed heet laten worden en dan de helft van het kippen -mengsel erbij doen 2 - 3 min. roerbakken totdat ze niet meer rose ziet, eruit halen en apart zetten. Vervolgens de andere helft van de kip bakken, als deze klaar is de andere helft van de gebakken kip erbij doen en goed doorwarmen , dan de smaakmakers samen met het groentemengsel en de mie erbij doen. Roer alles goed door elkaar ong. 1 minuut, totdat alles goed heet is. Serveer op een schaal en garneer met de gehakte geroosterde pinda’s of pijnboompitten.
Succes en eet smakelijk!!

China

Sichuan

Gevogelte

4 pers

no:886/972 << >>
500 gr. kipvlees in stukken van ong. 2 cm

smaakmakers
1/4 kopje lichte sojasaus
2 eetlepels zwarte rijstazijn
1 theelepel chiliolie
1 theelepel gehakte gedroogde rode chilipepers

1 pak Chinese eiermie

1 eetlepel olie

3 grote tenen knoflook gehakt
2 kopjes peulen in grove stukken gesneden
1 grote rode- of groene paprika in reepjes gesneden
2 lenteui in ringetjes gesneden

1/4 kopje geroosterde pinda’s gehakt of pijnboompitten