Garnalen met zout en peper


uiteten.jpg Droog de garnalen met keukenpapier. Zet apart.
Verhit vervolgens de wok en doe er de olie in totdat ze erg heet is. Doe er dan voorzichtig de garnalen in, ze moeten meteen rose kleuren, dan zijn ze gaar(15 sec.). Laat ze uitlekken. Giet de olie uit de wok.
Zet de wok vervolgens weer op het vuur en doe er iets olie in als dat nodig is. Roerbak vervolgens het zout, Sichuan peperkorrels en suiker voorzichtig. Dan er de smaakmakers bij doen totdat deze lekker gaan ruiken. Vervolgens de garnalen bij dit mengsel doen, ze moeten bedekt zijn met dit mengsel ong. 2 minuten. Serveer.

Succes en eet smakelijk !!

China

Sichuan

Schaaldieren

6 pers

no:887/972 << >>
750 gr. grote verse garnalen, gepeld en darm verwijderd

olie om te frituren


zout- peper mengsel
1 eetlepel zeezout
1 eetlepel Sichuan peperkorrels
2 theelepels suiker


smaakmakers
2 eetlepels knoflook gehakt
2 eetlepels lenteui klein gesneden
1 eetlepel gemberwortel gehakt
2 chilipepers, gehalveerd en dun gesneden als halve maantjes