Sesamkip met boekweitnoedels en pakchoi


Meng alle benodigdheden voor de dressing met 4 eetlepels water en zet apart.
Doe de noedels in een pan met kokend water en roer. Voeg, als het water weer aan de kook komt, 2.5 dl. koud water toe. Voeg als het water weer aan de kook komt, opnieuw 2.5 dl. koud water toe. Controleer 3 min. nadat je de noedels hebt toegevoegd of ze goed zijn, het is belangrijk dat ze net gaar zijn anders breken ze. Giet de noedels direct af en spoel ze met koud water om het kookproces te stoppen. Voeg 1 theelepel sesamolie toe aan de noedels, schep voorzichtig door elkaar en zet apart.
Verwarm de rest van de sesamolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de pakchoi toe-het moet sissen maar niet verbranden- roerbak 3 min. of tot de pakchoi begint te slinken.
Verdeel de noedels over 4 kommen en leg de pakchoi en de kip erop. Besprenkel met de tahinidressing, bestrooi met het sesamzaad en garneer met de lenteui en koriander.
Succes en eet smakelijk!!

Japan

Japan

Gevogelte

4 pers

no:71/972 << >>
250 gr. sobanoedels(boekweitnoedels)
3 eetlepels sesamolie
400 gr. pakchoi, grote gehalveerd of in vieren
2 gare kipfilets, in plakken
1 eetlepel sesamzaad geroosterd
3 lenteui, alleen het groene deel in ringetjes
flinke handvol korianderblaadjes

tahinedressing
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel verse gember geraspt
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel mirin (zoete Japanse rijstwijn) of sherry
125m. tahini (sesampasta, mag ook pindakaas)
1 theelepel Japanse rijstazijn
1 eetlepel zoete chilisaus