sechuan kip


Breng het water aan de kook in een wok. Doe er de steranijs, kaneel en gember bij, vervolgens sojasaus, suiker en rijstwijn en tot slot de kippenbouten. Zet het vuur laag en laat het vlees in zo’n 20 minuten gaar worden.
Haal de kippenbouten uit de wok. Laat het vlees even afkoelen en haal dan voorzichtig zo groot mogelijke stukken vlees van de bouten.
Verhit de wok en doe er 1 eetlepel olie in met de gesneden groenten en braad ze zachtjes aan en zet apart.
Bestuif het vlees lichtjes met de maizena. Verhit de olie in de wok of frituurpan tot 180 oC. en bak daarin het vlees gedurende 3-4 minuten. Snijd het vlees in plakjes en schik ze op een langwerpig bord.
Meng alle benodigdheden voor de saus in een pannetje. Warm de saus even op en giet ze samen met de gewokte groenten over het kippenvlees.
Serveer meteen.
Succes en eet smakelijk!!!

China

Sechuan

Gevogelte

4

no:901/940 << >>
0.5 liter water
3 steranijs
1 pijpkaneel
30 gr. gember grof gesneden
2 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels br. suiker
3 eetlepels rijstwijn
4 kippenbouten 800 gr. totaal

3 lenteui klein gesneden
1 rode paprika klein gesneden
3 plakjes gemberwortel klein gehakt
2 tenen knoflook klein gehakt
1 theelepel gehakte chilipeper
1 theelepel sechuanpeper
1 eetlepel olie

1 eetlepel maizena

voor de saus
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel donkere rijstazijn
1 eetlepel br. suiker
peper