sechuan kip
Breng het water aan de kook in een wok. Doe er de steranijs, kaneel en gember bij, vervolgens sojasaus, suiker en rijstwijn en tot slot de kippenbouten. Zet het vuur laag en laat het vlees in zon 20 minuten gaar worden.
Haal de kippenbouten uit de wok. Laat het vlees even afkoelen en haal dan voorzichtig zo groot mogelijke stukken vlees van de bouten.
Verhit de wok en doe er 1 eetlepel olie in met de gesneden groenten en braad ze zachtjes aan en zet apart.
Bestuif het vlees lichtjes met de maizena. Verhit de olie in de wok of frituurpan tot 180 oC. en bak daarin het vlees gedurende 3-4 minuten. Snijd het vlees in plakjes en schik ze op een langwerpig bord.
Meng alle benodigdheden voor de saus in een pannetje. Warm de saus even op en giet ze samen met de gewokte groenten over het kippenvlees.
Serveer meteen.
Succes en eet smakelijk!!!