Rundvlees met sichuanpeper,vijf groenten en vijfkruiden


Meng de benodigdheden voor de marinade in een kom en marineer het rundvlees zo lang mogelijk.
Verhit de wok op een hoge hittebron en doe er de olie in. Roerbak het vlees 2 minuten. Doe er dan de chilipeper en de ui bij en roerbak krap 1 minuut. Voeg de groente toe en bak dan nog 1 minuut.
Giet de bouillon erbij(die moet heet zijn) en roer goed. Roer er ook de sojasaus door en breng aan de kook. Bind de saus met het maizenamengsel. Nu er de lenteui doorroeren en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Succes en eet smakelijk!!

China

Sichuan

Vlees

4 pers

no:170/972 << >>
2 entrecotes, (totaal 400 gr)in reepjes gesneden
2 eetlepels olie
1 rode chilipeper z.z. fijngehakt
1/2 ui kleingesneden
100 gr. broccoliroosjes
100 gr. peultjes
100 gr. worteltjes in reepjes
100 gr. rode paprika in reepjes

2 dl. bouillon
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel maizena glad geroerd met 2 eetlepels koud water
1 lenteui in smalle ringetjes
zout en versgemalen peper
marinade
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel geroosterde sichuanpeper geplet
1/2 eetlepel d. sojasaus
1/2 eetlepel vijfkruidenpoeder
2 tenen knoflook geplet en fijngesneden