Eend met ananas


Giet voor de saus de ananasstukjes met sap in een pan, voeg de gember toe en kook dan 3-4 minuten. Roer de sojasaus erdoor en breng aan de kook. Bind de saus met het maizenapapje, beetje bij beetje erdoor roeren.
Wrijf de eendenbortsten in met de sesamolie en peper en zet apart.
Laat een grillpan op een hoge hittebron gloeiend heet worden en bak de stukken eendenborst in 3 minuten aan de huidzijde en 8 minuten aan de andere zijde. Haal ze uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie,laat ze eventjes rusten
Schenk de saus op een schaal. Snijd de eendenborst in plakken en schik ze in de saus.
Serveer dit gerecht met jasmijnrijst.
Succes en eet smakelijk!

China

Canton

Gevogelte

4 pers

no:169/972 << >>
2 eendenborst met vel
1 theelepel sesamolie
1 theelepel versgemalen peper

250 gr. ananasstukjes op sap
2 plakken verse gemberwortel
1 eetlepel sojasaus (kikkoman)

maizenapapje
1 theelepel maizen met 2 eetlepels water