Roergebakken peper- en zout pijlinktvis met rode chilipeper en lenteui
Snijd voor de salade de komkommer in de lengte in dunne reepjes. Hussel ze met de tauge en waterkers door elkaar en zet ze in de koelkast tot je ze nodig hebt. Roer de sojasaus, sesamolie, suiker en zout door elkaar.
Zet een kleine koekenpan met dikke bodem op hoog vuur. Doe de zwarte - en de sichuanpeperkorrels erin en laat ze een paar minuten droog bakken, terwijl je de pan schudt, tot ze donker beginnen te worden en beginnen te geuren. Stamp ze fijn in de vijzel en roer het zeezout erdoor.
Zet een wok op hoog vuur tot hij gloeiend heet is. Giet de helft van de olie erin, doe de helft van de pijlinktvisjes in de wok en roerbak ze 2 minuten tot ze licht gekleurd zijn. Schep ze op een bord en zet apart. Bak de andere helft op dezelfde manier.
Doe de eerste helft van de pijlinktvissen terug in de wok met 1 theelepel van het peper-zoutmengsel(de rest kun je goed bewaren). Roerbak 10 seconden, doe de rode chilipeper en de lenteuien erbij en roerbak nog even.
Serveer het op een platte schaal gegarneerd met de salade en serveer direct.
Succes en eet smakelijk!!
China
Sichuan
Vis
4 pers
no:211/972
<<
>>
750 gr. pijlinktvis panklaar gemaakt
door de inktvis in stukken van 2 - 2 cm. te snijden
1/2 theelepel zwarte peperkorrels uit de molen
1 eetlepel sichuanpepers
1 eetlepel grof zeezout
2 eetlepels olie
1 rode chilipeper, in dunne ringetjes (pitjes verwijderd)
3 lenteui in plakjes
salade
1/4 komkommer, geschild, gehalveerd, de pitjes verwijderd en in de lengte in dunne reepjes gesneden
50 gr. tauge
25 gr. waterkers, dikke steeltjes verwijderd of jonge slablaadjes
1eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1/4 theelepel palmsuiker
snufje zout