Roergebakken mie met vlees
phad thai


Saus: Breng de sausbenodigdheden langzaam aan de kook en laat het iets indikken. Zet apart.
Verhit de wok, doe er de olie in en bak de sjalotten, knoflook, doe er dan de tofu, radijs en gedroogde garnalen erbij, roerbak op medium vuur tot het begint te ruiken. Dan het vlees in plakjes gesneden erbij doen en laat het meebakken tot het gaar is, de noodels er aan toevoegen met de saus en de chilipeper goed roerbakken, totdat deze goed gemengd en warm is. Doe er dan de helft van de pinda’s door samen met de tauge en de chinese bieslook, laat het nog 1 minuut pruttelen.
Vervolgens de eieren bakken aan een zijde van de wok, totdat deze bijna gaar is en dan er de rest overheen scheppen.
Serveer het op een mooie schaal en garneer het met wat tauge en strooi er nog gehakte pinda’s en chilivlokken over. Vergeet ook de limoen niet.
Succes en eet smakelijk!!
Dit gerecht heb ik geleerd op een Thaise kookles in Suzhou

Thailand

Thailand

Mie

4 pers

no:201/972 << >>
200 gr. gedroogde mie
200 gr. kipdijenvlees z. been in plakjes gesneden
2 rode sjalotten in reepjes gesneden
4 tenen knoflook grof gehakt
2 eetlepels olie

2 eieren
2 eetlepels harde tofu in reepjes gesneden
2 eetlepels ingemaakte radijs gehakt
1 eetlepel gedroogde garnalen
1/2 theelepel geroosterde chilivlokken
2 handjes tauge
3 bosjes chinese bieslook(jiu cai)
2 eetlepels gehakte pinda’s
2 limoen schijfjes

Saus
4 eetlepels palmsuiker
4 eetlepels witte suiker
4 eetlepels tamarindesap of azijn
4 eetlepels vissaus
meng deze ingredienten