Roergebakken mie met vlees
phad thai
Saus: Breng de sausbenodigdheden langzaam aan de kook en laat het iets indikken. Zet apart.
Verhit de wok, doe er de olie in en bak de sjalotten, knoflook, doe er dan de tofu, radijs en gedroogde garnalen erbij, roerbak op medium vuur tot het begint te ruiken. Dan het vlees in plakjes gesneden erbij doen en laat het meebakken tot het gaar is, de noodels er aan toevoegen met de saus en de chilipeper goed roerbakken, totdat deze goed gemengd en warm is. Doe er dan de helft van de pindas door samen met de tauge en de chinese bieslook, laat het nog 1 minuut pruttelen.
Vervolgens de eieren bakken aan een zijde van de wok, totdat deze bijna gaar is en dan er de rest overheen scheppen.
Serveer het op een mooie schaal en garneer het met wat tauge en strooi er nog gehakte pindas en chilivlokken over. Vergeet ook de limoen niet.
Succes en eet smakelijk!!
Dit gerecht heb ik geleerd op een Thaise kookles in Suzhou