Mangogarnalen
Was de garnalen en dep ze droog met keukenpapier. Meng ze goed met het eiwit, de maizena, het zout, de sesamolie en peper. Laat ze 15 minuten staan.
Snijd de mango in kleine blokjes zonder schil. Zet apart.
Verhit de wok, doe er de olie in en laat goed heet worden. Draai het vuur uit onder de wok en doe er de garnalen in, goed bewegen om aan elkaar kleven te voorkomen. Als de garnalen verkleurd zijn deze afgieten en de garnalen apart zetten.
Verhit de wok opnieuw doe er dan de resterende 1 1/2 eetlepel olie of de aanhangende olie in en laat deze ze heet worden tot ze begint te walmen. Voeg dan de gember en de knoflook toe. Roerbak 10 seconden. Doe er dan de garnalen weer bij samen met de rijstwijn, het zout en de peper. Roerbak het mengsel 1 minuut. Voeg er dan de stukjes mango toe en warm de mango al roerend voorzichtig 1 minuut op. Roer er de sesamolie voorzichtig door.
Serveer op een platte schaal en garneer ze met de lenteui.
Succes en eet smakelijk!