Roergebakken lamsvlees met shitake


IMG_0427.jpg Zorg dat het vlees ong. 30 minuten in de diepvries is geweest, voordat je het kunt snijden. Snijd het nu in dunne plakjes en halveer de plakjes. Doe vervolgens in een grote kom het lamsvlees met de maizena, zodat het goed bedekt is en dan doe je er wat peper en zout bij. Zet apart.
Smaakmakers: meng de benodigdheden voor de smaakmakers en roer het goed door elkaar. Zet apart. Ondertussen de aubergines, selderij, knoflook, shitake champignons en de waterkers apart zetten.
Vervolgens de wok verhitten en daar de olie in doen, de aubergines 2 min. bakken dan de selderij bakken 1 min. de knoflook en de champignons bakken totdat deze gaar zijn ong. 1 min. Dus totaal 4 min. Doe het op een schaal en zet apart.
Vervolgens weer 1 eetlepel olie in de wok doen en laat het goed verhitten, totdat het gaat roken. Dan de plakjes vlees erin doen totdat ze gebruind zijn en op een ander schaal apart zetten. Nu de laatste olie in de wok en laat het goed heet worden. Het vlees en de groente terug in de wok , doe er dan de smaakmakers bij en roerbak totdat deze goed doorgewarmd is. De waterkers erbij doen(indien gewenst) en maak op smaak af met zout en peper. Serveer met rijst.
Succes Eet smakelijk Azië in de wok

Succes en eet smakelijk!!

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:746/972 << >>
500 gr. lamsvlees in dunne plakjes gesneden
2 eetlepels maizena
peper
zout

smaakmakers
3/4 kopje bouillon
3 eetlepels honing
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel gedroogde rode chilies

250 gr. aubergines ( 1 kleine) in blokjes gesneden
3 stengels bleekselderij en plakjes gesneden
3 tenen knoflook gehakt
250 gr.shitake zonder steeltjes gehalveerd
250 gr. kleine champignons gehalveerd

1 bosje waterkers de taaie stelen verwijderd(indien gewenst)

4 eetlepels olie