Roergebakken asperges met gemengde groenten


Blancheer de asperges en de boontjes in kokend water ong. 2 minuten. Spoel af met koud water, laat het goed uitlekken en zet apart.
Verhit de wok en doe er de olie in en roerbak de paprika, rode peper, knoflook en gemberwortel. Doe er de sojasaus en de suiker bij en blijf nog 1 minuut roerbakken voeg er dan de geblancheerde groenten toe en roerbak vervolgens nog 2 minuten tot ze beetgaar zijn.
Tot slot de koriander en of de basilicum erbij doen en goed mengen.
Serveer dit gerecht met rijst of mie.



Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Groenten

4 pers

no:959/972 << >>
200 gr.groene asperges en in schuine stukken van 3 cm. gesneden
200 gr. sperzieboontjes of peultjes in de lengte schuin doorgesneden

3 eetlepels olie
1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
1 gele paprika in dunne reepjes gesneden
1 rode chilipeper klein gehakt
2 tenen knoflook gehakt
2.5 cm. gemberwortel klein gehakt

2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel palmsuiker

2 eetlepels grof gehakte koriander
1 eetlepel grof gehakte Thaise basiclicum of gewone basilicum