Citroen- lamskoteletten


Schraap de uitstekende botjes van de koteletten netjes schoon(indien nodig). Verwijder voor de marinade de steelaanzet en het zaad en de zaadlijsten van de chilipeper. Hak daarna het vruchtvlees fijn. Pel de knoflook en hak de teen fijn. Wrijf de stukjes chilipeper, knoflook, geraspte citroenschil, koriander en wat zout fijn in een vijzel. Doe de pasta daarna over in een kleine kom. Pel de uien, snipper ze en meng ze door de pasta. Roer er vervolgens het citroensap, de honing en de olie door. Bedek de koteletten met de gekruide pasta, dek ze af en laat de koteletten dan 2 tot 3 uur marineren in de koelkast.
Verhit de olijfolie voor het bakken in een koekenpan. Bak er op een middelhoog vuur de gemarineerde koteletten 3 tot 4 minuten aan beide kanten in. Het vuur mag niet te hoog zijn, omdat anders het kruidenmengsel zou aanbranden. Neem de koteletten uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal.
Snijd voor het garnituur de citroenen in schijfjes en halveer de kersttomaatjes. Bak beide kort in het overgebleven bakvet, waarbij u de tomaatjes alleen op de snijvlakken bakt. Schik met groene groente naast de koteletten en dien onmiddelijk op. Succes en eet smakelijk!
Tip:
Scherp, zoet en zuur, gaan samen in deze pikante marinade, die het lamsvlees enerzijds smaak geeft en anderzijds heerlijk mals maakt.

Europa

Griekenland

Vlees

4 pers

no:131/972 << >>
8 lams koteletten met lange botjes

marinade
1 rode chilipeper
2 tenen knoflook
de geraspte schil van 1 citroen
1 theelepel korianderpoeder(ketoembar)
zout
1 ui
citroensap van 1 citroen
1 flinke eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie

andere benodigdheden
4 eetlepels olijfolie voor het bakken
2 citroenen
6 kersttomaatjes

wat groen om te garneren, zoals spinazie of ander groene groente