Pittig gekruide witte koolsalade la bai cai


Maak de kool schoon en verwijder de harde kernen en de buitenste bladeren. Snijd de rest in dunne reepjes. Strooi het zout erover en laat vervolgens 3 - 4 uur staan. Giet het overtollige water eraf en droog de kool goed af. Doe het in een schaal. Zet apart.
Verhit de sesamolie in een pan totdat deze erg heet is. Doe er dan de rode pepers, lenteui en de gemberwortel bij en roer nog een paar seconden , dan de suiker en het water erbij doen, blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Vervolgens de azijn erbij doen en alles aan de kook laten komen.
Haal de pan van het vuur en giet het over de kool. Goed mengen.
Dek de schaal af en laat het nog een paar uur staan , zodat de saus er goed in kan trekken.

Succes en eet smakelijk!
Tip: Deze salade kun je heel goed bewaren in de koelkast

China

Sichuan

Salade

4 pers

no:744/972 << >>
500 gr. witte kool of spitskool
1/2 eetlepel zout

4 eetlepels sesamolie
4 of meer gedroogde rode pepers, geweekt en klein gesneden
4 lenteui , klein gehakt
4 schijfjes gemberwortel, klein gehakt

4 eetlepels bruine basterd suiker
75 ml. water
4 eetlepels donkere rijstazijn