Peren met chocolade-rumsaus (gestoomd)
Schil de peren en bestrijk ze met het sinaasappelsap. Plaats de peren op een bord in de stoominzet.
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendig kommetje. Voeg de rum en room toe en dek af met aluminiumfolie. Plaats dit in de tweede stoominzet, boven de peren.
Stoom alles 15 - 20 minuten boven kokend water tot de peren gaar zijn maar niet uit elkaar vallen.
Roer de chocoladesaus om. Schep de peren op de dessertborden, schep de saus erover en garneer ze.
Succes en eet smakelijk!!
Tip:Peren en chocolade vormen een klassieke combinatie. Kies voor dit recept goed gerijpte dessertperen die alle vier ongeveer even groot zijn.
In plaats van rum kunt u ook sinaasappellikeur of afgekoelde sterke koffie gebruiken.
Europa
Nederland
Nagerecht
4 pers
no:81/972
<<
>>
4 middelgrote, zoete, rijpe dessertperen
sap van 1 middelgrote sinaasappel(bewaar sliertjes van de schil voor de garnering)
150 gr. pure chocolade
2 eetlepels bruine rum
120 ml. slagroom
garnering
geraspte pure- en witte chocolade
en de bewaarde sinaasappelslierten