Gestoomde hele kip met thaise specerijen en kokossaus
Spoel de kip van binnen- en van buiten af en dep hem droog. Leg de twee halve citroenen in de buikholte. Doe de kip dan over in een diepe glazen kom.
Meng de benodigdheden voor de marinade en schenk de marinade over de kip. Laat de kip afgedekt 1/2 uur of langer (ong. 2 uur) marineren, waarbij u hem tussentijds af en toe keert. Bekleed de stoominzet met de limoenbladeren. Haal de kip uit de marinade en leg hem in de stoominzet. Schenk de marinade in een pannetje. Stoom de kip afgedekt 1 uur, of tot hij gaar is.
Verhit intussen de marinade samen met de bouilllon en de kokosmelk.
Serveer de kip in stukken gesneden met de saus en geef er Thaise jasmijnrijst bij.
Succes en eet smakelijk!!
Als u een hele kip gaar stoomt, wordt het vlees heerlijk mals en kan het de Thaise specerijen uitstekend opnemen.
Thailand
Thailand
Gevogelte
4 pers
no:82/972
<<
>>
1 panklare kip van ruim 1 kg.
of 2 krielkipjes
1 grote citroen, gehalveerd
limoenblad( djeroek-poeroet)
marinade
1 eetlepel gehakte gemberwortel
1 grote rode chilipeper, klein gesneden
2 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel gehakte citroengras
sap van 1 middelgrote limoen
1 eetlepel fijngehakte koriander
vers gemalen zwarte peper en zout
1 eetlepel Thais specerijenmengsel
( chilipoeder, gedroogde knoflook, gember, ketoembar, gemalen kaneel, gemalen komijnzaad en anijssterren)
2 eetlepels olie
150 ml. droge witte wijn
saus
150 ml. kippenbouillon
150 ml. kokosmelk