Peking kippenvleugeltjes als snack
Snijd de vleugeltjes in 2 delen en snijd de eindstukjes eraf. Combineer de ingrediënten voor de marinade in een schaal en doe daar de vleugeltjes bij en laat ze minimaal 10 min. staan. Strooi er daarna de maïzena door.
Meng panko(Japans paneermeel) en sesamzaad, zet apart
Klop het eiwit licht schuimig.
Verwarm in een wok de olie om te frituren.
Vervolgens een kippenvleugeltjes door het eiwit, panko- sesamzaadmengsel, schud het overtollige eraf voordat je het in de hete olie bakt, zorg dat het aan alle kanten goudbruin en gaar is, dat duurt ongeveer 5 a 6 min. eruit halen en laten uitlekken op keukenpapier
Serveer het op een bedje sla samen met het kruidige zout.
Succes en eet smakelijk !!
Azië in de wok
Tip: het kruidige zout gaat uitstekend bij gegrild en geroosterd vlees, vis en kip .