Oosterse fruitschotel
Kokosdressing : Laat het citroengras, de gember, suiker en kokosmelk in een pannetje op laag vuur 5 min. sudderen. Zeef het mengsel en zet het weg.
Snijd beide kanten van de mangos dicht bij de pitten af. Snijd een kriskraspatroon in beide helften zonder de schil door te snijden. Vouw de buitenste randen naar beneden en duw het midden omhoog. Leg hem met de rest van het fruit op een platte schaal. Voeg de limoen toe om over het fruit te knijpen.
Serveer de kokosdressing erbij als dipsaus of sprenkel hem er net voor het serveren over.
Heerlijk met een bolletje speciaal ijs.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Je kunt deze schotel natuurlijk ook maken met andere Oosterse vruchten.
Thailand
Thailand
Nagerecht
6 pers
no:576/972
<<
>>
kokosdressing
1 stengel citroengras, alleen het witte gedeelte
gehakt
2 cm. gemberwortel, grof gehakt
1 theelepel bruine basterdsuiker
1. 50 dl. kokosmelk
2 mangos
1 peer in vieren gesneden
6 lychees gehalveerd en zonder pit
1/2 rijpe papaja , zonder zaad en in partjes gesneden
2 stervruchten, in dikke plakken gesneden
1 limoen, in vieren gesneden