Mie met tempura


Breng het water met het zout aan de kook, voeg er dan vervolgens de soba mie aan toe. Kook de mie zonder het deksel op de pan in 4 - 5 minuten gaar.
Afgieten en in koud water afspoelen en vervolgens weer afgieten. Zet apart.
Breng vervolgens de de soba dashi in een steelpan aan de kook. Houd het warm terwijl je de tempura bereid Zie recept van de tempura.
Doe de gekookte mie in de soba dashi en verhit het. Verdeel de mie over de kommetjes. Voeg zout naar smaak toe bij de soba dashi en schenk over de mie in de kommetjes.
Leg op elke portie mie wat tempura.
Garneer de porties met de lenteui en een beetje zevenkruidenpoeder.
Succes en eet smakelijk!!

Azie

Japan

Mie

4 pers

no:805/972 << >>
3 liter water
1 theelepel zout
250 gr. boekweitmie(soba)
4 kopjes dashi (bouillon)
2 eetlepels dun gesneden lenteui
zevenkruidenpoeder (shichimi)