Chinese lamssate


Vermeng in een kom alle benodigdheden voor de marinade en zet apart.
Schep de blokjes vlees door het mengsel, dek de kom af en laat alles ongeveer 30 minuten staan.

Verhit de grill voor of steek het houtskoolvuurtje aan. Strooi de sesamzaadjes op een bord. Rol de blokjes lamsvlees door de sesamzaadjes zodat ze er rondom mee bedekt zijn. Rijg de blokjes aan houten sateprikkers en strooi er het restant van de sesamzaadjes over. Rooster de sate onder de grill of op de b.b.c. ongeveer 4 - 5 minuten tot het vlees gaar is. Draai de stokjes regelmatig.

Succes en eet smakelijk!
Tip: Je kunt hier heel goed een grillpan voor gebruiken.

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:806/972 << >>
marinade
2 eieren, losgeklopt
100 gr. maizena
1 theelepel zeezout
1 theelepel gemalen peper
1 theelepel Sichuanpeper geplet
4 lenteui gehakt
2 middelgrote tomaten van zaad ontdaan en gehakt


500 gr. lamshaas in blokjes gesneden
2 eetlepels sesamzaadjes