Mango’s in citroengrassiroop


Halveer de mango’s, verwijder de pit en schil de helften.
Snijd het vruchtvlees in lange, dunne schijfjes en leg ze naast elkaar in een brede schaal.
Rasp enkele reepjes van de limoenschil, snijd de limoen door en pers het sap eruit.
Doe het limoensap in een kleine steelpan met het citroengras en de suiker. Verwarm zachtjes zonder te laten koken, totdat de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat de siroop volledig afkoelen.
Zeef de afgekoelde siroop en schenk hem gelijkmatig over de mangoreepjes.
Bestrooi het gerecht met het limoenraspel, bedek met huishoudfolie en laat het koud worden in de koelkast voor het serveren. Serveer het met een bolletje ijs.

Succes en eet smakelijk!!!
Tip: Wanneer je dit gerecht op een warme dag serveert, met name als het een tijdje op de tafel staat, kun je het beste de schaal op een hoeveelheid ijsklontjes zetten, zodat fruit en siroop gekoeld blijven.

Thailand

Thailand

Nagerecht

4 pers

no:601/972 << >>
2 of 3 grote rijpe mango’s
2 limoenen
2 stengels citroengras fijn gehakt
6 eetlepels tafelsuiker