Limoenmousse
Was de limoenen. Rasp 1 limoen fijn en zet apart. Pers vervolgens de beide limoenen uit. Week de blaadjes gelatine in koud water.
Klop het eiwit stijf tot stevig schuim. Sla de slagroom half stijf.(als yoghurt)
Meng het limoensap met de suiker en 2 eetlepels water en breng het aan de kook, zodat de suiker smelt. Laat het eventjes afkoelen. Nu de eierdooiers met dit suikermengsel schuimig kloppen (au bain-marie). Vervolgens de geweekte gelatine(zonder het weekwater) en het limoenraspel erdoor roeren. Als dit iets afgekoeld is er het geklopte eiwit en de lobbige slagroom er door spatelen(niet roeren).
Nu de mousse in dessert glazen( of wijn glazen) doen en in de koelkast ong. 30 min. laten opstijven.
Garneer met de blaadjes munt en een bolletje ijs.
Succes en eet smakelijk !!